No products in the cart.

INTO SCHOOL -päiväkoti

Kansainvälisen INTO SCHOOL -päiväkodin arjessa luovuus ja musiikki ovat keskeinen osa lasten jokaista päivää. Pedagogiikassa korostuvat musiikin lisäksi STEAMS-kasvatus (science, technology, engineering, arts, mathematics, sports).

Ensimmäinen INTO SCHOOL -päiväkoti avattiin Helsingin Lauttasaareen tammikuussa 2021. Niemen Tehtaat toimitti päiväkotiin irtokalusteita suositusta Muksu-sarjasta, muun muassa pöytiä, tuoleja, säkkituoleja, soitin- ja kuivausvaunun sekä Kiikka-sohvan. Tuotteet toimitettiin kasattuina eli käyttövalmiina paikan päälle.

“Korona on aiheuttanut epävarmuutta monella alalla. Meillä suomalaisilla oli kuitenkin sama, jaettu tunne siitä, että tästä täytyy päästä yhdessä eteenpäin. Valitsimme Niemen Tehtaat päiväkotimme kalustajaksi, koska halusimme tukea pirkanmaalaista, paikallista toimijaa”, viestintäpäällikkö Johannes Rantanen kertoo.

Valintaan vaikuttivat myös Rantasen ja päiväkodin perustajajäsenten juuret, jotka ulottuvat Sastamalaan. Kotiseudun tärkeys ja paikallisuus painoivat vaakakupissa.

“Kilpailijoita on paljon, jotka tulevat suurella volyymilla. Niemen Tehtaiden arvot ja meidän omat arvomme kohtasivat, joten se oli ratkaiseva tekijä”.

Rantanen ja osa päiväkodin henkilökunnasta vieraili Niemen Tehtaiden näyttelytilassa, jossa he pääsivät tutustumaan tarkemmin kalusteisiin. He toivoivat erityisesti liikuteltavia, eri tilanteisiin muovautuvia ja muokkautuvia tuotteita.

“Esimerkiksi säilyttimillä saa jaettua tilaa, koska niissä on pyörät alla. Soitinvaunu on kuin meille tehty, kuten myös kuivausvaunu. Ne soveltuvat päiväkotiympäristöön paremmin kuin hyvin. Kaikki kalusteet ovat keveitä, kestäviä ja tyylikkäitä”, Rantanen kiittelee.

Päiväkodissa on neliöitä noin 300. Siitä suurin osa, arviolta 95 prosenttia, on kalustettu Niemen Tehtaiden valmistamilla kalusteilla.

“Kun kalusteet ovat turvalliset, toimivat ja muunneltavat, henkilökunta voi keskittyä siihen olennaiseen eli olemaan lasten kanssa ja huolehtimaan päivärytmistä”.

Rantasen mukaan koko prosessi tuotteiden tilauksesta toimitukseen asti sujui niin jouhevasti, ettei kritiikkiin ole mitään aihetta.

“Nappiin meni! Arvosanaksi antaisin kiitettävän eli 10/10”, Rantanen toteaa iloisena.

Tutustu myös

Suodenniemen kirjasto

Suodenniemen kirjasto muutti tammikuussa entiseltä kunnantalolta uusiin tiloihin Rosintielle. Suodenniemen kirjaston aineistomäärä on 13 500, joista kirjoja on jopa 95 prosenttia. “Kirjojen muutto oli

Lue lisää